• nagrodzone

    Lorem ipsum dolor Phasellus nec mi
    Morbi turpis risus

  • architektura

    Lorem ipsum dolor Phasellus nec mi
    Morbi turpis risus

  • pozostałe

    Lorem ipsum dolor Phasellus nec mi
    Morbi turpis risus

BAAAS

MODERNIZACJA ŚLUZ NA KANALE GLIWICKIM

Projekt, wykonany dla Rejonowego Zarządu Gospodarki Wodnej w Gliwicach, obejmował modernizację zabytkowych obiektów, wchodzących w skład zespołu zabytkowych śluz na Kanale Gliwickim. Projekt dotyczył modernizacji dwóch bliźniaczych śluz w Nowej Wsi i Sławięcicach, wpisanych do rejestru zabytków województwa opolskiego.

Projektem  objęto remont konserwatorski budynku dawnej przepompowni na śluzie „Sławięcice” oraz projekt nowego budynku socjalnego dla każdej za śluz.

Projekt był elementem wielobranżowego projektu obejmującego remont i modernizację zabytkowych obiektów architektonicznych, zabytkowego wyposażenia obiektów, urządzeń hydrotechnicznych oraz  uporządkowania otoczenia obiektów.

 Projekt wykonany we współpracy autorskiej arch. Agnieszką Kwiatek:  2015

Realizacja: 180 Creative